Uit balans en dan?

Een heftige verandering, een probleem waar je steeds tegenaan loopt: er zijn veel situaties waardoor je uit balans kunt raken, op het werk of privé. Vaak slaap je slechter, bent gestresst, piekert, bent moe of zit slecht in je vel.

Herken je dit?

Dat je meer geleefd wordt dan dat je leeft? Dat je ’s ochtends al moe uit je bed komt en zo opziet tegen de dag die voor je ligt dat je alweer verlangend uitkijkt naar het moment dat je weer mag gaan slapen? Dat het vaste patroon van te laat naar bed, te vroeg op, te hard werken, te druk met de zorg voor de kinderen, ouders, studie, sociale verplichtingen en alle andere zaken je steeds meer gaat tegen staan? Dan is het tijd, dat je de voor jou juiste balans weer gaat vinden. Een gebalanceerd leven is uiteindelijk de sleutel tot een gelukkig leven. Je kan simpelweg niet gelukkig zijn als je leven uit balans is, of wanneer je het gevoel hebt dat dit zo is.

Wat levert balans op?

Balans in je leven is belangrijk. Het zorgt ervoor dat je je leven kunt leiden op een manier dat jij dat wilt in plaats van geleefd te worden. Het geeft je de tijd voor dingen die jij belangrijk vindt. En balans in je leven is niet alleen goed om je gelukkig te voelen. Het kan ook een geweldige boost geven aan je productiviteit, succes op het werk en je sociale leven. Balans in je leven is daarom de sleutel tot een gelukkig leven.

Wanneer ben ik in balans?

Balans in je leven vinden lijkt soms wel een van de grootste uitdagingen in je leven. Hoe kan je balans in je leven vinden als je niet precies weet hoe balans er voor jou uit ziet? Ontdek wat voor jou balans in je leven betekent. Ik geef je 3 basisvragen, die je sowieso al helpen om de balans voor jezelf op te maken.

  1. Is er genoeg balans tussen inspanning en ontspanning?
  2. Is er genoeg balans tussen alleen en met anderen zijn?
  3. Is er genoeg balans tussen binnen en buiten zijn?

Natuurlijk kun je dit nog verder uitdiepen. Op zoveel verschillende vlakken is balans van toepassing.
Tijd met vrienden – Tijd met familie
Werk – Privé
Gezond eten – Ongezond (of minder gezond) eten
Online – Offline
enz enz.

6 tips om meer balans in je leven te krijgen:

Balans vinden in je leven kan soms best lastig zijn. Maar de volgende simpele stappen kunnen je al aardig op weg helpen:

Zeg vaker ‘Nee’.
Wees niet bang om nee te zeggen tegen dingen die je jouw tijd niet waard vindt, of niet belangrijk vindt. Jij kunt jouw tijd maar één keer uitgeven. Tijd komt nooit meer terug. Dus realiseer je, dat soms oké is om ‘nee’ te zeggen.

Accepteer dat controle niet bestaat
Het leven loopt zoals het leven loopt, hoe graag je dat soms ook anders zou willen. Probeer het niet krampachtig te sturen, maar laat je mee voeren met dat wat komt. Want dat komt toch. En bijna altijd komt dat goed.

Maak tijd vrij voor jezelf
Ruim dus tijd in voor jezelf. Plan je agenda niet van voor tot achter vol, en zeg ook eens dat je op vrijdagmiddag niet kunt terwijl je agenda helemaal blanco is. Niemand die het ziet! En ga wat vaker offline. Even niet ‘aan’ staan geeft je rust.

Zorg goed voor jezelf
Een sterk, gezond en vitaal lichaam is een van de belangrijkste dingen voor meer balans in je leven.

Wees meer tevreden met wat je hebt
Ontevredenheid maakt je leven al snel onrustig, druk en overweldigend. Hierdoor raak je het evenwicht kwijt en voel je je ellendig en gespannen. Dankbaarheid maakt je gelukkig en ontspannen, en geeft een heel tevreden gevoel.

Maak tijd voor je dierbaren
Hoe hoger de kwaliteit van je relaties, des te beter je leven aanvoelt. En je verhoogt de kwaliteit van je relaties onder andere door tijd met elkaar door te brengen. Uiteindelijk zijn het de relaties met onze dierbare familieleden en vrienden die ons leven echt betekenis geven.

Hulp nodig bij balanceren?
Het is lastig en vaak een heel proces om je balans terug te vinden. Als coach/counselor/hypnotherapeut kan ik helpen bij dat proces. Zodat je weer je energie en veerkracht terugvindt. Neem de stap en bel of app me. Ik bel je op een moment dat het jou uitkomt en luister ik naar wat je zoekt en vertel ik je meer. Gratis en vrijblijvend natuurlijk, want jij moet je er goed bij voelen en in alle rust kunnen bepalen of dit iets voor je is.

Ik ben Yvonne Keyzer en een ervaren en gediplomeerde coach en counselor met diverse specialismen, zoals hypnotherapie. Ik werk in de regio Amersfoort en Leusden.

Bel of app me vrijblijvend op 06-48 46 76 36.