Preventief coachen

Voorkomen is beter dan genezen. Preventief coachen loont! Werknemers die dreigen uit te vallen zelf laten voorkomen dat het zover komt.

Werknemers ervaren na preventieve coaching minder problemen in de werk/privé-balans en raken minder snel vermoeid. Hun arbeidstevredenheid neemt toe en de kans op werkstress, overspanning of burn-out vermindert.

Ik heb als doel om werknemers zelfbewuster, sterker en effectiever te maken, zodat ze weer positief ingesteld en bewust worden, voor zichzelf kansen zien en voldoende veerkracht hebben. Werknemers die goed in hun vel zitten, ondernemend en betrokken zijn, hebben plezier in hun werk en dragen bij aan een gezond bedrijf. Dat levert positieve resultaten op voor zowel de werknemer als jouw organisatie.

Voordelen voor jou als werkgever:

 • hogere waardering voor de werkgever
 • betrokken werknemers
 • werknemers voelen zich verantwoordelijk voor eigen gedrag en resultaat
 • werknemers functioneren effectief en voelen zich goed
 • het ziekteverzuim en het personeelsverloop gaat omlaag
 • lagere kosten, omdat de kosten van preventieve coaching veel lager zijn dan die van ziekteverzuim of de werving en selectie van nieuw personeel

Voordelen voor jouw werknemers:

 • hogere motivatie en betrokkenheid
 • meer zelfvertrouwen
 • hogere vitaliteit en daadkracht
 • grotere stressbestendigheid
 • balans tussen werk en privé
 • een persoon die zij 100% in vertrouwen kunnen nemen en de expertise heeft om hen verder te helpen.

Coaching bij werkstress of burn-out

1 op de 8 werknemers raakt in een burn-out of zit er tegenaan. Ik help om weer zicht en controle te krijgen over de situatie. Ik onderzoek met de werknemer welke problemen er spelen en wat er moet gebeuren. En hoe dit toe te passen op de werkvloer. Met als doel om de autonomie en veerkracht van de werknemer weer terug te vinden.

Loopbaancoaching

Zijn er twijfels of werknemers nog op de juiste plek zitten binnen de organisatie, zijn ze op zoek naar meer uitdaging of zoeken ze een nieuwe baan? Loopbaancoaching helpt hierbij. Ik ga samen met de werknemer aan de slag met de vragen ‘wie ben ik’, ‘wat kan ik’, ‘wat wil ik’ en ‘hoe ga ik dat realiseren’.

Begeleiden van intervisie

Ik begeleid ook intervisiebijeenkomsten. Intervisie  is  een  inspirerende  methodiek  voor  mensen  die  met  en  van  elkaar  willen  leren.  Bij intervisie gaat het om een werkvraag waar je op meerdere manieren tegen aan kunt kijken en die je op verschillende manieren kunt aanpakken. Door op verschillende manieren naar een complexer probleem te kijken, inspireer en versterk je elkaar. Hierdoor kom je tot een beter resultaat. Meestal duurt een intervisiebijeenkomst anderhalf uur. Ik werk meestal met groepen van 4 personen tot 7 personen en kan putten uit diverse intervisiemethodieken.

Je hebt diverse werknemers geholpen bij uiteenlopende problemen op het werk of soms ook thuis. Je bent een professsional met een visie op coaching en een duidelijke manier van werken en resultaat.

Annabel, HR-adviseur

Je hebt een aantal medewerkers van ons geholpen door preventief met ze aan de slag te gaan, waardoor uitval is voorkomen. Wij zijn heel enthousiast over preventief coachen. Uiteindelijk zijn de kosten van coaching lager dan de kosten van ziekteverzuim of de werving en selectie van nieuw personeel.

Joost, HR-manager

We zijn heel blij met jouw persoonlijke en probleemgerichte aanpak, die succesvol is geweest bij meerdere van onze werknemers die overspannen of burn-out waren geraakt.

Pascal, Verzuimcoördinator

Een blijk van medeleven of een cadeau voor je werknemer

Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie over wat ik voor jouw organisatie kan betekenen, dan help ik je graag verder:

Bel Yvonne: 06-48467636

Mail Yvonne: mail@keyzercoaching.nl