Stoppen met behulp van hypnose: is dat wat voor mij?

Hallo! Wat geweldig dat je op deze pagina bent beland!
Dat betekent dat je serieus overweegt of zelfs al besloten hebt dat je gaat stoppen met roken.

Voordat we beginnen zal ik me eerst kort aan je voorstellen. Mijn naam is Clement; gecertificeerd hypnotherapeut en ervaringsdeskundige ben op het gebied van roken én stoppen met roken. Daardoor beschik ik over de kennis, de ervaring én de vaardigheid om jou succesvol te laten stoppen. Uiteraard heb ik, net als jij waarschijnlijk, meerdere pogingen ondernomen in mijn ruim 30-jarige rookcarrière maar inmiddels ben ik al jaren een blije en trotse niet-roker en dat gun ik jou ook. Ik ga je helpen, met behulp van hypnotherapie.

Hypnotherapie, dat klinkt nogal zweverig

Ik begrijp die reactie. Die had ik ook. Sterker nog: ik associeerde hypnose met Rasti Rostelli én met controle verliezen. Ik vond het totaal geen aantrekkelijke gedachte dat een hypnotiseur me kon laten doen wat hij wilde en dat mijn vrije wil uitgeschakeld zou zijn (mensen scharrelen toch niet uit vrije wil als een kip over het toneel). Ik dacht: straks ga ik dingen zeggen die ik helemaal niet wil zeggen. Logische gedachte als dát je associatie is, maar niets is minder waar.

Hypnose is niets anders dan een staat van zijn waarin je therapeutisch werk kunt doen. Het wordt inmiddels op grote schaal met veel succes toegepast, zelfs in ziekenhuizen en klinieken. Yvonne heeft hier goed uitgelegd wat hypnotherapie is.

Toen was roken nog heel gewoon

Als je van mijn generatie bent, dan herinner je je nog de verjaardagen, waar potjes met verschillende sigaretten gewoon op tafel stonden. De juf op de basisschool rookte gewoon lekker in de klas. In vliegtuigen werd ook gewoon gerookt, weliswaar alleen in de achterste helft, maar toch… Op het werk, daar was het ook de normaalste zaak van de wereld dat op de afdeling gerookt werd. Er werd reclame gemaakt door bekende Nederlanders die als vanzelfsprekend hun favoriete sigaret aanbevolen. Mijn ouders zaten in de auto gewoon te paffen terwijl wij achterin zaten. Pa Caballero en ma Mantano met filter, ik zal het nooit vergeten. Je kan het je nu allemaal niet meer voorstellen, maar het was echt zo.

peter stuyvesant
marboro man
camel guy

Merk je op hoe vaak ik de woorden ‘gewoon’ en ‘normaal’ gebruik? Dat was om de simpele reden dat het ook écht zo was. We wisten niet beter. En daar zit ‘m nou net de kneep. Je kan met je logische denkvermogen wel beredeneren dat het allemaal behoorlijk fout was, maar op een onbewust niveau vind je roken nog steeds gewoon en normaal. De kans is groot dat (één van) je ouders rookte(n), waardoor je op een onbewust niveau niet beter weet dan dat het normaal is. Van hen heb je tenslotte al je normen en waarden meegekregen; die zijn er al van jongs af aan ingeprent en vaak nog steeds jouw standaard die je ook weer overbrengt op jouw kinderen.

Je kan er met je verstand niet bij

Bizar toch dat je er met je verstand niet bij kan. Je wéét verstandelijk dat het foute boel is. Dat je het verkeerde voorbeeld geeft. Dat je misbruikt wordt door de tabaksindustrie (om nog maar te zwijgen van de Nederlandse overheid). Dat je toen niet weer had moeten beginnen. Je baalt van jezelf. Je voelt je zwak. Je schaamt je zelfs omdat je het niet op kan brengen om te stoppen of omdat je weer begonnen bent. Je hebt de spirit niet om te stoppen.

Ik herinner me nog de reclames van stoere mannen van Marlboro en Camel. In de bioscoop zagen we de reclames van Peter Stuyvesant waar roken werd geassocieerd met een avontuurlijk leven. Zelfs Johan Cruyff maakte reclame voor de verstandigste sigaret. Als je nog wat verder terug in de tijd gaat, zijn reclames zo mogelijk nog belachelijker.
Neem even de tijd om de filmpjes te bekijken, dan begrijp je precies wat ik bedoel.

the cigarette preferred by doctors
johan cruijff roxy
more docters smoke camel

De echte reden waarom je rookt

Wat ik wil zeggen is dat je kunt ophouden met je afvragen waarom het je niet lukt of waarom je het niet op kan brengen. Waarom het je toch in vredesnaam zoveel wilskracht kost. Waarom het een gevecht is, elke dag weer. Het antwoord is simpel: op zeer jonge leeftijd heb je geleerd dat roken normaal is. En met zeer jong bedoel ik de periode van 0 tot 7 jaar.
In die periode is alles wat je ziet en hoort de waarheid. Denk maar aan Sinterklaas. In die tijd had je nog geen kritische denkgeest. Alles wat je ouders (en opa’s, oma’s ooms, tantes etc.) zeiden en deden was de norm. Het klinkt gek, maar dat geldt eigenlijk voor alles. Je neemt nog steeds beslissingen op basis van wat je destijds voor waar hebt aangenomen. Je kijkt nog steeds naar mensen en situaties op basis van die oude normen. Je kan bijna niet anders, want het gaat vanzelf. Het gebeurt onbewust, in een reflex. Het is je automatische piloot. En die automatische piloot wint het altijd van je denkvermogen. Daarom is het ook zo lastig om op wilskracht te stoppen, omdat er vanuit je onderbewuste altijd een stemmetje komt die tegen je fluistert: “ach joh, neem er gewoon eentje , dat moet toch gewoon kunnen?” En dat stemmetje is sterker dan jijzelf.

Als alles wat je normaal vindt zetelt in je onderbewuste, dan moeten we dáár ook ‘herstelwerkzaamheden’ uitvoeren. Je voelt al meteen aan: dat geldt waarschijnlijk niet alleen voor het roken. Dat klopt; hypnotherapie wordt ingezet voor heel veel andere problemen die hun oorsprong vinden in de periode van je vroegste jeugd. Het gaat te ver om daarover nu uit te wijden, maar ik vertel je daar graag meer over als je dat wilt.

Hoe we het gaan aanpakken

we pakken het roken aan in 4 dimensies

 • Het cognitieve aspect: snappen waarom je rookt en wat daar (on-)logisch aan is. Wat jij uit roken haalt zit niet in een sigaret maar in jou.
 • Het lichamelijke aspect: je lichaam is niet gemaakt om te roken. je lichaam wil niet roken. Het is natuurlijk om niet te roken.
 • Het emotionele aspect: we gaan op zoek naar waar je angst/vrees vandaan komt om te stoppen. waar ben je bang voor? Wat denk je te verliezen?
 • Het sociale aspect: je hoeft niet bang te zijn dat je bij bepaalde gelegenheden of in bepaald gezelschap niet meer kan roken. Je kunt nog steeds met rokers omgaan zonder zelf te roken, dat gaat vanzelf en het kost je geen enkele moeite.

Kort gezegd: door jouw onderbewuste te leren hoe het écht zit met roken, zul je probleemloos stoppen met roken. Door middel van hypnose kan ik contact maken met je onderbewuste zodat we daar de herstelwerkzaamheden kunnen doen.

2 sessies

Vóórdat we de hypnose sessie gaan doen, gaan we in een aparte sessie een eerlijk, niet veroordelend gesprek hebben over jouw gewoonte. Ik ben zelf een ex-roker; ik zal het meeste begrijpen wat je zegt en ik vind daar niets van. Ik ga je beslist niet de les lezen. Ik ga alles in kaart brengen wat nodig is om een stoppen-met-roken-protocol te maken dat helemaal speciaal op jou is afgestemd. Een protocol dat niet alleen gericht is op stoppen maar ook op niet opnieuw beginnen. Daarbij verkennen we 6 aspecten die heel specifiek voor jou van toepassing zijn. Daarin bevindt zich de sleutel om op onbewust niveau verandering te maken.

Na 2 sessies ben jij gegarandeerd een blije, trotse en gelukkige niet-roker en kan je je bijna niet meer voorstellen dat jij die rare gewoonte had. In de eerste week na de 2e sessie hebben we intensief contact via whatsapp en ben ik stand-by voor jou zodat je goede en slechte momenten kan delen en zal ik je maximaal supporten. De 2 weken daarna heb me niet meer nodig, maar ben ik er ook voor je. Als het nodig is doen we nog een derde sessie waarin we bespreken waar je tegenaan bent gelopen en wat eventuele moeilijke momenten voor je waren. Het is niet ondenkbaar dat we iets over het hoofd hebben gezien wat toch nog voor wat onrust heeft gezorgd. Dat pakken we dan alsnog aan.

Ben ik er dan écht vanaf?

Ben ik er écht vanaf en ga ik dan echt niet weer beginnen? Ik kan me voorstellen dat je je dat afvraagt. Als het aan mij ligt niet; een groot deel van de procedure is erop gericht om te voorkomen dat iemand opnieuw gaat beginnen. Als je er vervolgens voor kiest om, tegen alle logica en nieuwe programmering in, toch weer (af en toe) te gaan roken, dan is dat uiteraard helemaal je eigen keus. Ik beloof je in ieder geval dat je de praktijk als niet-roker zult verlaten.

En een ‘uitglijer’?

Een vergissing maken is menselijk. Het kan voorkomen dat je in een heel slechte stemming bent en denkt dat een sigaretje je gaat helpen. En voor je het weet, heb je ‘m opgerookt. Je baalt natuurlijk heel stevig en je maakt je ongerust dat je er weer een roker bent. Wees je er dan van bewust dat het slechts een vergissing was en dat je niet meteen compleet verloren bent. Hou het bij die ene sigaret en steek geen volgende op; hou altijd goed voor ogen waarom je gestopt bent, dat blijft gewoon geldig.

Kan ik testen?

Ga niet testen hoe het smaakt om te ervaren wat het met je doet; daar kun je overmoedig van raken. Ik weet uit eigen ervaring dat je denkt: “nou dat valt mee, ik heb er een gerookt en dat deed niets met me, dus dat betekent dat ik er wat vaker een kan nemen, want het doet me toch niets.” Helemaal fout. Levensgevaarlijk. Voor je het weet sta je weer bij de pomp om een pakje te kopen omdat je het zat bent om van anderen te roken. Je hoeft niet te testen. Je hoeft ook niets te bewijzen. Het helpt je niet en het brengt je niets. Neem gewoon van mij aan dat het heel smerig smaakt, dus doe het gewoon niet.

En als ik ik écht voor de bijl ben gegaan?

Ik weet uit ervaring dat een ingrijpende levensgebeurtenis soms aanleiding kan zijn om het roken weer op te pakken. Sommige mensen denken op dat moment troost te vinden in een sigaretje. Of je pakt het roken weer op vanuit een vreemd soort saamhorigheid; dan is het eigenlijk niet de bedoeling, maar je bent met andere mensen die nog wel roken, waarmee je boosheid of verdriet deelt. Je krijgt een sigaret aangeboden en je denkt “ach ja, doe ook maar”. En dan mog een en nog een etc. En voor je het weet sta je weer bij de benzinepomp om een pakje te kopen. Je staat er totaal niet achter maar het is je gewoon overkomen en je baalt enorm. In dat geval (alléén in dat geval) help ik je. Je mag dan bij mij 1 keer op herhaling komen. Gratis.

Investering

De investering voor dit totaalpakket bedraagt € 597,-

Beschouw het als een investering in de vorm van tijd, geld en energie, maar vooral als een investering in jezelf. Je zult heel blij en trots op jezelf zijn als je klaar bent met die nare gewoonte, net als de mensen om je heen.

Hoe verder

Ik wil je graag spreken voordat we verder gaan; ik ga je een paar vragen stellen om vast te stellen of jij er helemaal klaar voor bent en of ik jou met hypnotherapie kan laten stoppen.
Vul het formulier hieronder in en ik bel je binnen één dag. Je kan ook gelijk een afspraak inplannen voor ons telefoongesprek.
Als we elkaar gesproken hebben en ik heb vastgesteld dat ik je kan helpen, dan plannen we meteen de 2 sessies in.

Ervaring van Esther

Door hypnotherapie ben ik van het roken afgekomen. Een lang gekoesterde wens die is uitgekomen. Ben daar heel blij mee.
Hoe zorgvuldig en veilig werd er met mij en het proces omgegaan. Dit was een voorwaarde voor mij en dat voelde super goed. Ook de nazorg is prettig, Het is ook een reminder dat ik gerookt heb (en trots ben dat ik ervan af ben) want ik ben het al bijna vergeten. Een professionele benadering en toch heel persoonlijk.

Ervaring van Lya

Clement is een bijzonder warm persoon die je geruststelt en begeleidt van het begin tot het eind.
Zijn werkwijze is zeer persoonlijk, de hypnose wordt echt naar de persoon toe geschreven, wat het geheel heel krachtig maakt. Clement is een ervaringsdeskundige waardoor hij twijfels, gedachtenspinsels en een onverhoopte misstap volledig begrijpt en ook kan uitleggen welke mindfuck jou in de greep houdt.
Tussen de afspraken door en na de laatste behandeling houdt hij contact en is hij oprecht geïnteresseerd, wat maakt dat je je niet een nummer voelt maar echt zijn ‘kindje’. Coaching all the way.  Al met al een topper die mij heeft geholpen eindelijk definitief te stoppen met roken. Dank!!

KeyzerCoachingGoogleReviews

bekijk hier alle google reviews

Ervaring van Percy

Na een zorgvuldige voorbereiding, waar diep wordt ingegaan op persoonlijke motivatie, een super goede sessie gehad. In de sessie naar de bron gegaan van de gewoonte van het roken en de verslaving. Echt bewustwording dat roken niet normaal is, en de motivatie om te stoppen is sterker dan ooit. Het voelt niet of er iets van je is afgenomen, ik geniet nu van het feit dat de drang naar een sigaret is verdwenen. Wat een fijn gevoel! Clement bedankt voor je hulp en toewijding!

Ervaring van Dave

23-01-2020 was de dag dat het genoeg was met die vieze gewoonte was er al langer klaar mee , en had al vaker pogingen gedaan om te stoppen met roken. Ook met verschillende hulpmiddelen waarbij de 1 wel werkte en de ander totaal niet. Of het nou aan mij lag of aan de middelen?
Maar nu nu liep ik al een hele tijd met nog steeds dat vieze ding op me lip na te denken om te stoppen , steeds weer een excuus om uit te stellen steeds weer een smoes met uitstel tot gevolg. Maar nu had ik me allessies een belofte gedaan dat papa zou stoppen met roken, ik was er al tijden klaar mee maar stond er nog niet volledig achter. Ik had al eerder wat gelezen over hypnotherapie om te stoppen met roken. En toen brak die dag echt aan ik was het zo zat was er zo klaar mee ik keek , zocht en vergeleek een aantal aanbieders(personen) keek naar de prijzen en die verschilde nog wel wat en kwam een beetje in het midden uit het zag er goed uit en besloot te bellen.
Ik kreeg Clement ze vrouw Yvonne aan de lijn uitgelegd waar ik voor belde, waarop ze aangaf dat Clement mij nog terug zou bellen. En Clement belde terug en voelde al gelijk goed en vertrouwd aan gelijk heel open en eerlijk. En in dit gesprek al wat uitleg hoe het in ze werk zou gaan. Gelijk een afspraak gemaakt. Tijdens de eerste afspraak werd het hele begin van het roken besproken en de jaren die volgde en wat je trigger momenten zijn wanneer het moeilijk kan zijn. En de belangrijkste vraag, welke telefonisch al wordt gevraagd, waarom wil je stoppen?; om te horen en zien waarom je wilt stoppen.(je moet er echt achterstaan)
Vanuit wat je verteld hebt Maakt Clement een verhaal verslag over je, wat hij zal gebruiken tijdens de 2de sessie als je onder hypnose gaat. De 2de sessie ging het dan echt gebeuren. En na afloop een evaluatie hoe het gegaan is en hoe je je voelt. Wat et er allemaal te sprake is geweest. En het meest bijgebleven is toch wel dat je erin geprint had dat roken echt vies smaakt. En ja het klopte zo goor een 3e sessie hoefde voor mij niet , ik had mijn keuze al met 1000000 % gemaakt. En geen seconde spijt gehad voor deze keuze.

Contact opnemen


  Bel me voor een afspraakMail me svp een paar opties

  Meteen plannen

  Beveiligingscode:
  security code
  Vul beveiligingscode in:

  VERZENDEN