IEMT – Behandelmethode voor angst, fobie en ongewenste emotie

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy (therapie op basis van oogbewegingen)

IEMT biedt in veel gevallen een goed resultaat wanneer je hebt te maken met traumatische beelden die je angst of andere nare gevoelens geven of wanneer je last hebt van terugkomende negatieve gevoelens (depressie, futloosheid of geestelijke vermoeidheid). IEMT kan je dan helpen om de nare gevoelens om te zetten in betere gevoelens. Immers een ander en beter gevoel zorgt vaak dat je ook beter met situaties kun omgaan.

Hoe werkt het?

Integral Eye Movement Therapy is een therapie waarbij de ogen worden bewogen om nieuwe verbindingen in de hersenen te maken en op deze manier de gevoelsmatige sensaties (emoties) die passen bij angst, fobie of de ongewenste emoties bij bepaalde situaties te verminderen of te laten verdwijnen.

Waar is IEMT goed toepasbaar voor?

IEMT is goed toe te passen voor: stressreductie, behandeling van burn-out, angst, fobieën, depressie, traumabehandeling, PTSS (ook voor complexe meervoudige traumatische problematiek). En fantastisch inzetbaar voor persoonlijke groei.

EMDR

Wat is het verschil tussen IEMT en EMDR?

IEMT lijkt op EMDR therapie. Maar er is één cruciaal verschil: in IEMT praten wij niet of nauwelijks over “het probleem” en dat vinden veel mensen wel zo prettig. Het enige wat je hoeft te doen is gedurende het proces van het bewegen van de ogen volgens een bepaald patroon, te blijven denken aan het beeld wat jou een naar gevoel geeft. Het resultaat is na afloop dat het beeld of de beelden hun emotionele impact hebben verloren en gewoon op de achtergrond verdwijnen.

Ervaring van Yvette

Wat een fijne ervaring!
Naar huis gaan met ruimte en in rust in je hoofd. Ben nu een paar weken verder en bruis nog steeds van de creatieve energie. Heb Yvonne ervaren als een professionele, toegankelijk en eerlijke coach, voelde me compleet op me gemak. Dank je wel Yvonne!!

Ervaring van Bo

Kennisgemaakt met IEMT, bijzondere ervaring!
Ongelofelijk wat je kunt bereiken met oogbewegingen.
Zeker aan te raden

Ervaring van Mandy

Ik ben bij Yvonne geweest voor de IEMT therapie.
Ik wist niet zo goed wat ik er van en of kon verwachten. Naar mijn idee dacht ik ook, misschien ben ik hier wel “te nuchter” voor. Maar bij binnenkomst voelde ik me al meteen op mijn gemak. Yvonne is een zeer vriendelijke en spontane vrouw, en geeft je meteen een vertrouwd gevoel.
Ik vind de therapie heel bijzonder. Je kan eigenlijk niet je vinger er op leggen wat er gebeurt. Maar je mindset en of gevoelens veranderen daadwerkelijk. Nog steeds heb ik een positieve werking hiervan. Een gedachten wat mij eerst verdrietig of onzeker maakte. Is er nu veel minder.
Mocht je twijfelen, zou ik zeker adviseren om langs Yvonne te gaan.
Ik wil Yvonne in ieder geval heel erg bedanken, voor deze bijzondere ervaring.

KeyzerCoachingGoogleReviews

bekijk hier alle google reviews

Ervaring van Yvonne

Ik ben super blij dat ik bij Yvonne geweest ben voor de sessie.
Mijn hoofd is leeg na lange tijd. Voel geen angst en boosheid meer die ik vanuit mijn jeugd al jaren meegedragen had.
Het voelt als een bevrijding. Dankjewel voor de hulp.
Groetjes en succes!

Ervaring van Mariska

IEMT, bijzondere techniek, voor mij met een mooi resultaat, aanrader!