Eerste hulp bij relatieproblemen

Hoe hypnotherapie kan helpen

Soms raken we elkaar kwijt in de wirwar van het dagelijks leven. Het huis vult zich met negatieve energie, ons ego blokkeert de weg naar begrip, en we vergeten te kijken naar wat de ander echt nodig heeft. In die momenten voelen we ons niet alleen verloren, maar ook onbegrepen en eenzaam. En dan wordt het pijnlijk duidelijk dat je een relatieprobleem hebt en de ander heeft het misschien niet eens in de gaten.

Communicatie is key

Yvonne en ik zijn er stellig van overtuigd dat communicatie de sleutel is tot elke gezonde relatie. Weten wat de ander nodig heeft: aandacht, begrip, waardering, een luisterend oor (zonder oordeel). Toch weten we ook dat het soms lastig kan zijn om je gevoelens te delen of conflicten op een constructieve manier aan te pakken. In deze blog willen we delen hoe wij met hypnotherapie een hand kunnen reiken in deze uitdagingen.

Niet iedereen krijgt communicatie-skills mee van huis uit. Sterker nog, voor verreweg de meeste mensen die wij spreken is het totaal onontgonnen gebied. Thuis werd niet gecommuniceerd; daar werd vooral gecommandeerd en geluisterd, of er werd helemaal niet gecommuniceerd en al helemaal niet over emoties en gevoelens. En als je het nooit geleerd hebt, hoe weet je dan wat je moet doen? Communiceren is een essentiële vaardigheid, maar soms ook een hele complexe, vooral als het over gevoel en emoties gaat. En dan zijn er ook nog eens allerlei verschillende communicatiestijlen, denk alleen al aan het verschil tussen mannen en vrouwen.

Wij begrijpen hoe moeilijk het kan zijn om je echt gehoord en begrepen te voelen. Daarom willen wij, met onze kennis, ervaring én hypnotherapie, een veilige brug bouwen tussen jullie harten. We duiken samen in het onderbewuste, waar onuitgesproken gevoelens en gedachten een stem krijgen. Met behulp van speciale methodes helpen we jou om dieperliggende emoties te herkennen en te begrijpen.

Relatieproblemen en hypnotherapie

Hypnotherapie biedt ons de unieke mogelijkheid om via hypnose toegang te krijgen tot het onderbewuste en zo, samen met jou, objectief naar de diepere emotionele uitdagingen te kijken (die vaak aan relatieproblemen ten grondslag liggen). Hypnotherapie staat ons toe om op een diep niveau te communiceren, verder dan het dagelijkse gesprek. Dit opent de deur naar echte empathie, naar het echt voelen met de ander. Samen werken we aan het verbeteren van jullie vermogen om actief te luisteren – niet alleen met jullie oren, maar met jullie hele wezen. We helpen negatieve patronen te doorbreken die in de weg staan van jullie verbinding, zoals snel oordelen of je afsluiten.

Actief luisteren

Actief luisteren lijkt niet moeilijk, maar bij heel veel mensen is het een vaardigheid die onvoldoende ontwikkeld is. Ga maar eens bij jezelf te raden: kan je écht naar je partner luisteren? Hoor je echt wat de ander zegt, zonder afleiding van externe factoren of eigen vooroordelen? Ben je echt aanwezig als de ander iets met je deelt, of ben je voortdurend ergens anders met je hoofd? Kan je luisteren zonder er iets van te vinden? Kan je luisteren zonder iets op te willen lossen? Ben je in staat om mee te voelen met de ander of ben je juist gefocust op je eigen gevoel?

Kunnen relatieproblemen volledig opgelost worden met hypnotherapie?

Niet zonder meer.
Relatieproblemen kunnen allerlei oorzaken hebben, zoals emotionele verwaarlozing of externe stressfactoren. Maar vaak zijn deze problemen geworteld in communicatieproblemen. In die gevallen is hypnotherapie zeker een stap in de goede richting. Door jullie zelfbewustzijn te vergroten en negatieve communicatiepatronen aan te pakken, kunnen wij helpen om de onderliggende emotionele problemen te vinden. Dit leidt tot een dieper begrip van elkaar en ondersteunt bij het onderhouden van een gezonde, liefdevolle relatie.

Hoe gaan we te werk?

Yvonne en ik, als jullie gidsen in deze reis, willen jullie handvatten bieden om deze barrières te overbruggen met hypnotherapie, en zo de liefde en verbinding die jullie ooit deelden, weer terug te vinden.

  1. We beginnen met een uitgebreide intake met elk van jullie apart, om een volledig beeld te krijgen van wat er speelt.
  2. Vervolgens bespreken Yvonne en ik onze bevindingen en stellen we een plan op, mits we geloven dat er iets moois te redden valt.
  3. Daarna volgen 2 of 3 persoonlijke sessies per persoon. Vaak zijn 2 sessies al voldoende.
  4. Het doel is om jullie beiden te helpen helen, zodat jullie je weer voor elkaar kunnen openstellen. Het is daarna aan jullie om de draad weer samen op te pakken.
  5. Yvonne begeleidt de vrouwen, en ik neem de mannen onder mijn hoede.
  6. Mochten we twijfelen aan de haalbaarheid van herstel, bijvoorbeeld door een gebrek aan motivatie of als jullie paden echt te ver uit elkaar zijn gegroeid, dan zijn we hier open en eerlijk over. Samen bekijken we dan of en hoe we nog van betekenis kunnen zijn.

Disclaimer

Hoewel we geen officieel opgeleide relatietherapeuten zijn, hebben we door onze kennis en ervaring, het volste vertrouwen dat we veel voor jullie kunnen betekenen. Dit natuurlijk onder de voorwaarde dat jullie zelf ook geloven in het proces en bereid zijn tot zelfreflectie en een open, niet-verwijtende communicatie met elkaar.

Nieuwsgierig of dit iets voor jullie kan betekenen?

De eerste stap is de moeilijkste. Neem contact met ons op en een van ons. Dan maken we een (video-)belafspraak op een moment dat het jou het beste uitkomt. Samen verkennen we dan de situatie. Gratis en vrijblijvend natuurlijk, want jullie moet je er goed bij voelen en in alle rust kunnen bepalen of dit iets voor jullie is.