Ga jij wel eens bij jezelf op de koffie?

Ik bedoel, maak jij wel eens tijd om op je gemak na te denken over je huidige leven? Wat gaat goed? Wat kan beter? Wil je groeien als persoon en zo meer uit het leven halen? Dan is mijn advies om regelmatig bij jezelf op de koffie te gaan. Sta regelmatig stil en kijk zo objectief mogelijk naar wat je doet en gedaan hebt. En check bij jezelf of je daar nog steeds blij van wordt. Is het antwoord ja, dan vooral zo doorgaan. Maar is het antwoord nee, dan wordt het tijd om in actie te komen. Je kunt over allerlei terreinen nadenken zoals bijvoorbeeld je gedrag, je behaalde resultaten, je ontwikkeling, je vitaliteit, je relaties, je baan etc. Door kritisch naar jezelf te kijken kun je jezelf blijven verbeteren en ontwikkelen. Zo word je de beste versie van jezelf! Wie wil dat nou niet?!

Over jezelf nadenken maakt je de beste versie van jezelf’

Van een afstandje kijk je naar je leven. Je staat stil bij hoe je je gedraagt. Je denkt na over de keuzes die je hebt gemaakt. Waarom heb ik het toen zo aangepakt? En waarom ging dit goed? Of juist minder goed? Waar ben ik goed in en wat kan juist beter? Stel jezelf daarbij ook de vraag hoe je je voelde? Werd ik er blij van of juist niet? Vond ik het spannend? Heb ik er spijt van? Hoe had ik het anders kunnen doen? Juist de dingen die voor je gevoel beter kunnen of waar je last van hebt, kun je zien als lessen waarin je nog kunt ontwikkelen. Af en toe oprecht kritisch naar jezelf kijken levert je persoonlijke groei op. En zo kun je nog meer uit het leven halen

Hoera, een leven lang leren

Het lijkt zo gemakkelijk. Sommigen kunnen het heel goed, maar de meesten van ons vinden het niet eenvoudig. Het is ook niet iets wat je zo even doet. Je moet er de tijd voor willen nemen. En door een objectieve bril naar jezelf kijken. En soms is dat helemaal niet leuk en zelfs heel confronterend. Het kan zijn dat je je realiseert dat bepaalde zaken nog steeds niet goed gaan. Dat voelt niet fijn en daarom wil je er niet over nadenken. Tel daar je blinde vlekken nog eens bij op en de objectiviteit is verdwenen. Hier geldt ook als je altijd doet wat je deed, je altijd krijgt wat je kreeg en is de beste versie van jezelf onbereikbaar. Onthoud, niemand is perfect en je blijft je leven lang leren.

Hulpvragen om over jezelf na te denken

Waardoor laat ik me leiden?

Wat kan mij boos maken?

Waardoor raak ik gespannen?

Wat is er gebeurd?

Wat ging goed?

Wat deed ik?

Wat maakte het tot een succes?

Welke persoonlijke eigenschappen kwamen tot uiting?

Welke kennis heb ik ingezet?

Wat ging niet goed?

Wat is mijn rol?

Welke eigenschap bij anderen brengt mij van mijn stuk?

Wat raakt me emotioneel?

Hoe kom ik over bij anderen?

Wat heb ik op te geven?

Wat voel ik nu?

Wanneer ben ik mezelf?

Welke waarden zijn belangrijk voor mij?

Welke kracht heb ik nodig?

Wat motiveert mij?

Wat leidt tot voldoening?

Wat zijn mijn persoonlijke doelen?

Wat wil ik bereiken?

Wat moet ik onder ogen zien?

Tips voor het nadenken over jezelf:

  • Reflecteer op de momenten, die jij prettig vindt. Waar en wanneer je maar wilt.
  • Reflecteer met regelmaat. Het gaat je steeds gemakkelijker af.
  • Reflecteer op een moment van rust en stilte.
  • Reflecteer op zowel negatieve situaties als positieve situaties.
  • Schrijf het op in een dagboekje of notitieboekje. Woorden op papier zetten, is heel krachtig.
  • Reflecteer op een concrete situatie.
  • Wees je bewust van eventuele blokkades zoals ‘ik kan er niks aan doen’, ‘dit is gewoon wie ik ben’, ‘de fout ligt niet bij mij’, ‘ik wil er niet over nadenken’ of ‘dit komt door de omstandigheden’. Tip: schrijf ze ook op.
  • Wees je bewust dat je nooit je gedrag bent. Dus je kunt dit de volgende keer omzetten in positief gedrag.

Via je onderbewuste de beste versie van jezelf te worden

Je bent al meerdere malen bij jezelf op de koffie geweest. En je hebt ontdekt, dat bepaalde patronen, overtuigingen of belemmeringen steeds terugkomen. Zij saboteren het worden van de beste versie van jezelf. Daarvoor is het nodig om in gesprek te gaan met je onderbewuste. Door middel van hypnose heb je toegang tot je onderbewustzijn, waar onder andere je gevoelens, je emoties, je gewoonten en je overtuigingen liggen. Hierdoor kun je een verandering in gang zetten of een oplossing vinden, zodat jouw gewenste resultaat wordt bereikt. Vaak begrijp je rationeel je gedrag wel, maar op emotioneel niveau blijf je hetzelfde reageren en verandert er niets.

Met hypnotherapie pak je de klachten op emotioneel niveau aan, waardoor er wezenlijk iets in de beleving zal veranderen en je de klacht of het probleem wel kunt aanpakken.

Of je hebt het geprobeerd, maar het lukt je gewoon niet om een goed gesprek met jezelf te voeren? Ook dan is hypnotherapie de perfecte methode om juist díe blokkade op te sporen.

Is hypnotherapie eng?

Niet als je oprecht nieuwsgierig bent naar wat je beweegt of juist tegenhoudt. Het is een soort verkorte route naar je ware ik. Tijdens een sessie zul je nooit de controle verliezen of dingen zeggen waar je achteraf spijt van krijgt. Het is een uurtje me-time waar je de rest van je leven met veel plezier aan zult terugdenken. Beloofd!

Meer weten?

Kan hypnose jou helpen om de beste versie van jezelf te worden? Lees er meer over op: https://keyzercoaching.nl/hypnotherapie/

Neem de stap en bel of app

De eerste stap is de moeilijkste. Neem contact met me op en ik bel je op een moment dat het jou uitkomt en luister ik naar wat je zoekt en vertel ik je meer. Gratis en vrijblijvend natuurlijk, want jij moet je er goed bij voelen en in alle rust kunnen bepalen of dit iets voor je is.

Ik ben Yvonne Keyzer en een ervaren en gediplomeerde coach en counselor met diverse specialismen, zoals hypnotherapie. Ik werk in de regio Amersfoort en Leusden.

Bel of app me vrijblijvend op 06-48 46 76 36.