5 tips voor meer zelfvertrouwen

Je kent vast wel dat stemmetje in je hoofd. Dat je de ene keer helpt en de andere keer onderuit haalt. En soms heeft dat onaardige stemmetje de overhand gekregen. Het maakt je te pas en te onpas wijs dat je niet goed genoeg bent, waardoor je bang bent om te falen. En het je belemmert in je persoonlijke groei en ontwikkeling. Diep van binnen voel je dat je veel meer in je mars hebt.

Hoe geweldig zou het zijn als jij weer de regie over je eigen leven hebt. Zelf bepaalt hoe je op mensen en gedrag reageert. Bevrijd bent van die eeuwige interne vijand, die je continue het gevoel geeft van onvermogen. Stevig en zelfverzekerd je leven leidt, dat jij wilt.

5 tips, die jij gelijk kunt toepassen

 1. Vier je successen.
  Sta regelmatig eens stil bij de successen die je behaalt. Bij de dingen die goed zijn gegaan door jouw inspanningen. Bij de mooie dingen waar je dankbaar voor kunt zijn. Schrijf ze desnoods eens op een lijstje in plaats van zaken die je nog moet doen. En vier ze met de mensen die blij voor je zijn. Door ze te vieren besef je steeds beter wat je eigen kwaliteiten en positieve eigenschappen zijn. Dat brengt je echt verder.
 2. Blijf investeren in je persoonlijke groei.
  Schrijf je eens in voor een cursus, workshop, webinar of wat dan ook. Maar doe iets om jezelf te blijven ontwikkelen. Het kan ook iets heel anders of nieuws zijn. Weer iets leren geeft sowieso een boost aan je zelfvertrouwen.
 3. Vergelijk jezelf alleen met jezelf.
  Niemand in de hele wereld kan beter jou zijn dan jij zelf. Als je je met niemand anders vergelijkt, dan word je wie je bent. En als je jezelf toch wilt vergelijken met anderen, laat je dan inspireren in plaats van vergelijken.
 4. Wees mild naar jezelf.
  Behandel jezelf alsof je het hebt tegen je beste vriend/vriendin. Denk bij een fout of iets waar je minder trots op bent hoe zou ik hierop reageren naar mijn beste vriend/vriendin. Dat is meestal een stuk milder. Praat tegen jezelf alsof je tegen je beste vriend/vriendin praat. En geef jezelf een peptalk. Dat helpt je om je eigen fouten te accepteren. En fouten maken we allemaal. Daar leren we ook van.
 5. Maak tijd voor jezelf.
  Plan me-time in en ga iets doen wat jij leuk vindt. Iets waar je van ontspant. Als je goed voor jezelf zorgt, respecteer je dus je eigen behoeften. Daarmee zeg je dus mijn behoeften zijn net zo belangrijk als die van anderen. Dit vergroot je eigen waarde en ontwikkel je automatisch meer zelfvertrouwen mee.

Waarom is zelfvertrouwen zo fijn?

Het is toch heerlijk als dat onaardige stemmetje je niet vaak meer belemmert. En je geen acceptatie en waardering van anderen meer nodig hebt. Dat maakt het leven een stuk eenvoudiger en relaxter. Meer vrijheid en lef ervaren. Dat is een fijn gevoel. Je gaat steeds meer in jezelf geloven en dat zorgt voor zelfvertrouwen.

Hunker jij naar dit gevoel? Is dit je grootste verlangen? En denk je dat je daar hulp bij nodig hebt. Laat mij je dan helpen! Ik ben gespecialiseerd in dit vraagstuk en ik zet hypnotherapie in om mensen met deze problemen te helpen.

Door middel van hypnose heb je toegang tot je onderbewustzijn, waar onder andere je gevoelens, je emoties, je gewoonten en je overtuigingen liggen. Hierdoor kun je een verandering in gang zetten of een oplossing vinden, zodat jij de beste versie van jezelf kunt worden. Met hypnotherapie pak je de klachten op emotioneel niveau aan, waardoor jij voluit gaat leven en nog meer zult genieten.

Meer weten?

Kan hypnose jou helpen om je zelfvertrouwen te herstellen? Lees er meer over op: https://keyzercoaching.nl/hypnotherapie/

Neem de stap en bel of app

De eerste stap is de moeilijkste. Neem contact met me op en ik bel je op een moment dat het jou uitkomt en luister ik naar wat je zoekt en vertel ik je meer. Gratis en vrijblijvend natuurlijk, want jij moet je er goed bij voelen en in alle rust kunnen bepalen of dit iets voor je is.

Ik ben Yvonne Keyzer en een ervaren en gediplomeerde coach en counselor met diverse specialismen, zoals hypnotherapie. Ik werk in de regio Amersfoort en Leusden.

Bel of app me vrijblijvend op 06-48 46 76 36