Hypnotherapie als boost voor je zelfvertrouwen

Ben ik wel goed genoeg?

In mijn praktijk zie ik regelmatig mensen die kampen met onzekerheid. En daardoor niet het leven leiden, dat ze graag willen. Te vaak zijn ze nog bezig met wat anderen van hen vinden. Of zijn zelf hun grootste vijand. En voeren steeds hetzelfde negatieve gesprek met zichzelf. Misschien herken je jezelf hierin?
Verderop lees je hoe hypnotherapie een boost kan zijn voor je zelfvertrouwen.

Waar komt die onzekerheid dan vandaan?

Het klinkt misschien onwezenlijk, maar ooit ergens heb je je onderbewuste geleerd om onzeker te zijn. Je hebt geleerd om jezelf af te vragen ‘ben ik wel goed genoeg?’, ben ik leuk genoeg?’, ‘ben ik mooi genoeg?’, doe ik er toe?’ enz. Het is eigenlijk een automatische programmering geworden. Meestal naar aanleiding van een gebeurtenis in je (vroege) jeugd. En daar kunnen we met hypnotherapie letterlijk verandering in brengen, zodat deze programmering nooit meer zo loopt. Klinkt dat niet geweldig?

Ik geef een aantal voorbeelden. Het kan maar zo zijn, dat je een keer bent uitgelachen door klasgenoten, misschien zelfs gepest, de meester of juf op school heeft misschien een keer wat minder positiefs tegen je gezegd, of je ouders, een oom of tante of wie dan ook. Het kan van alles zijn. Soms heftig en soms iets dat heel onschuldig lijkt, maar een enorme impact op je heeft gehad. Blijkbaar heb je daar als kind, zonder dat je je bewust was, een automatische programmering van gemaakt. En deze dient je al lang niet meer. Sterker nog: die zit je nog steeds in de weg.

Hoe kan hypnotherapie je dan helpen?

Ik leg het uit. Door je in een opperste staat van concentratie en ontspanning te brengen, heb jij een verhoogde focus van je brein, een verhoogde ontspanning van je lichaam en een verhoogde gevoeligheid voor suggesties. In deze hypnotische staat heb je toegang tot je onderbewustzijn, waar onder andere je gevoelens, je emoties, je gewoonten en je overtuigingen liggen. Hierdoor kun je een verandering in gang zetten of een oplossing vinden, zodat jouw gewenste resultaat wordt bereikt. Vaak begrijp je rationeel je gedrag wel, maar op emotioneel niveau blijf je hetzelfde reageren en verandert er niets. Met hypnotherapie pak je de klachten op emotioneel niveau aan, waardoor er wezenlijk iets in de beleving zal veranderen en je de klacht of het probleem wel kunt aanpakken.

Hoe werkt dat dan?

Je maakt contact met je onderbewuste om je klachten of problemen beter te begrijpen of op te lossen. Ik, als hypnotherapeut, begeleid je in het proces van hypnose, zodat jij in de juiste staat komt, waarin veranderingen kunnen plaatsvinden. Door je onder hypnose bijvoorbeeld uit te spreken tegen diegene die betrokken was bij een situatie, vergiffenis te schenken aan bepaalde personen, adviezen te vragen enz. kun je je onderbewuste nieuwe inzichten leren. En dat zorgt ervoor dat jij een ander patroon installeert in je onderbewuste. Alles wat je nodig hebt om te helen zit in je en door middel van hypnose kunnen we daar bij.

Een praktijkvoorbeeld

Een vrouw van 45 kwam bij mij in de praktijk en kampte met veel onzekerheid. Tijdens de sessie kwamen we er achter dat er op een aantal momenten in haar leven situaties waren waar ze onbewust blijkbaar had geleerd om zichzelf onzeker te voelen. Een van de situaties was, dat haar vader haar ooit had uitgelachen bij het voorlezen van een Sinterklaas-gedicht. Haar vader had nooit de bedoeling gehad om haar te kwetsen en toch was daar een zaadje geplant voor onzekerheid. Net als dat ze in haar pubertijd was uitgelachen door klasgenoten toen ze een presentatie deed voor de klas. En zo volgden er meer situaties.

We hebben elke situatie aangekeken en daar helend werk gedaan. De vrouw was zelf verbaasd dat dit naar boven kwam. Maar was onder de indruk van de positieve impact op haar huidige welzijn. Er volgden nog 2 sessies waarin we dit nog beter hebben laten beklijven. En het mooie is, dat ze nu vol zelfvertrouwen haar leven leidt. 3 sessies kunnen al life-changing zijn.

Nieuwsgierig of dit iets voor je kan betekenen?

Neem contact met me op. Bel of app me vrijblijvend op 06-48 46 76 36. Ik bel je op een moment dat het jou uitkomt en luister naar wat je zoekt en vertel ik je meer. Gratis en vrijblijvend natuurlijk, want jij moet je er goed bij voelen en in alle rust kunnen bepalen of dit iets voor je is.

Ik ben Yvonne Keyzer en een ervaren en gediplomeerde coach en counselor met diverse specialismen, zoals hypnotherapie. Ik werk in de regio Amersfoort en Leusden.