Over Clement

Ik ben Clement Keyzer, vader, grootvader, drummer, ondernemer, coach, mentor en hypnotherapeut. Op dit moment ben ik 58 jaar en heb ik zoveel kennis en (levens-)ervaring dat ik jou kan en ook graag wil helpen met je uitdagingen. Zowel zakelijk als privé. Samen met Yvonne woon ik in Leusden, waar we ook onze praktijk hebben. We hebben 2 volwassen kinderen en twee kleinkinderen. Ik ben een echte ‘family man’, dus ik prijs me gelukkig dat onze kinderen vlakbij wonen, waardoor we elkaar vaak kunnen zien. Daarnaast ben ik al sinds 2002 ondernemer in diverse bedrijven.

Waar ik gelukkig van word

Er zijn een paar dingen waar ik gelukkig van word. Op een gedeelde eerste plaats komen: vader zijn en grootvader zijn (alle clichés over het grootouderschap zijn waar). Mijn gezin is mijn alles. Op de tweede plaats komt muziek maken;  ik ben drummer (al ruim 40 jaar) en daar kan ik mijn creatieve ei in kwijt. En ten derde word ik er gelukkig van als ik mensen kan helpen. Met wat dan ook (behalve verhuizen). Zowel privé als zakelijk, want ook zakelijk ben ik een helper; een ondernemende helper.

Hechte vriendschappen

Ik heb een hechte vriendenkring om me heen en daar ben ik trots op. Sommige vriendschappen gaan terug tot de middelbare school en met sommige muziekvrienden heb ik een nóg langere band. Ik vind het belangrijk om te blijven investeren in vriendschappen omdat ik ervan overtuigd ben dat een gezond sociaal leven bijdraagt aan een leuker leven. Ik hou ervan om goede gesprekken te voeren. In gezelschappen heb nooit het hoogste woord, maar ik kan goed luisteren en af en toe iets zinnigs roepen 😊. Mensen beschouwen mij als een rustige en betrouwbare gesprekspartner zonder oordeel. Mensen, jong en oud, komen bij mij vaak om raad vragen en gaan dan eigenlijk altijd blij en tevreden de deur uit.

Bewogen jeugd

Ik heb een bewogen jeugd achter de rug. ‘Wie niet?’ hoor ik je denken, maar geloof me, als je mijn verhaal hoort, snap je wat ik bedoel. Huiselijk geweld, alcoholmisbruik, geestelijke mishandeling etc. etc. Ik heb het allemaal meegemaakt. Maar meegaand en flexibel als ik ben, kwam alles toch nog goed met mij. Ik kon goed leren en op de een of andere manier is het me gelukt om een fatsoenlijke opleiding af te ronden. Ik heb alles goed voor elkaar, maar vanzelfsprekend heb ik ook duistere episodes gekend. Overspannen, huwelijkscrisis, midlifecrisis, identiteitscrisis, financiële crisis, been there, done that. Het goede nieuws is dat ik met een gerust hart kan zeggen dat het me beter en sterker heeft gemaakt en ook de relatie met Yvonne is sterker dan ooit en daar ben ik trots op. Dus voor iedereen die dat allemaal nog moet krijgen of er middenin zit: maak je niet al te veel zorgen, er is licht aan het einde van de tunnel.

Hypnotherapeut

Tijdens zo’n duistere periode in 2017 kwam ik bij een hypnotherapeut terecht. Al tijdens de eerste sessie wist zij tot de kern van het probleem door te dringen en helend werk te doen. Na die sessie heb ik een besluit genomen: dit wil ik ook kunnen.

Tegelijkertijd zat ik in een traject met een psycholoog en ik had in 3 hypnotherapiesessies meer effect bereikt dan in 20 sessies met de psycholoog. Dat sterkte me alleen maar in mijn besluit om hypnotherapie te gaan studeren en in 2019 heb ik samen met Yvonne de basisopleiding afgerond. Sindsdien hebben we nog veel extra bijgeleerd, waardoor we in staat zijn om een breed spectrum aan geestelijke problemen te behandelen.

Wat kan ik voor jou betekenen

Tijdens de opleiding tot hypnotherapeut ga je op zoek naar je “ideale cliënt”. Voor wie kun je vanuit je eigen ervaring, interesses en levenslessen het meest betekenen?

Wat opvallend is, is dat ik mensen op mijn pad krijg die problemen hebben door de scheiding van hun ouders, die soms gepaard is gegaan met veel strijd en/of psychische mishandeling. Door die ervaring in de (vroege) jeugd, functioneren mensen niet optimaal in hun werk- en privéleven. Ze zien de geschiedenis herhalen, terwijl ze dat juist niet willen.

Soms zijn ze opgegroeid met een loyaliteitsconflict doordat ze altijd het gevoel hebben gehad tussen twee vuren in te zitten. Ik breng op dat gebied een hoop ervaring mee, dus ik weet wat ze doormaken en dat voelt meteen heel vertrouwd.

Het komt regelmatig voor dat de scheiding te maken heeft met een Narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPS) bij één van de ouders, waardoor een laag zelfbeeld ontwikkeld is. Dat kunnen we perfect met hypnotherapie behandelen.

Het mooie is dat we met hypnotherapie echte transformaties bij onze cliënten zien. Dat is geweldig om dat proces te faciliteren en ongelofelijk mooi om te zien gebeuren. De methodes die we hiervoor gebruiken zijn onder andere regressie- en gestalttherapie.

Coaching

Vanzelfsprekend is hypnotherapie niet het enige waarvoor je mij bij terecht kunt. Het is slechts één van de gereedschappen in mijn koffer. Naast “gewone’ coaching kun je bij mij terecht voor wandelcoaching, klankbord sessies, inspiratiesessies en natuurlijk stoppen met roken.

Ondernemers

Ben je ondernemer, dan ben ik voor jou graag een klankbord. Ondernemen kun je namelijk prima zelf, maar soms mis je gewoon iemand om te sparren over de business. Ik heb een brede interesse en een hoog oplossend vermogen en ik heb inmiddels al veel ondernemers ondersteund en op goede ideeën gebracht. En last but not least: is ook lol hebben met elkaar, sparren over zakelijke uitdagingen, werken aan je ambitie en successen vieren. 

Het komt ook voor dat ondernemers de balans tussen het werk, zichzelf en hun gezin helemaal kwijt zijn. Ik help je graag om weer in balans te komen.

En ik zeg altijd: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Dus kom gewoon een keer koffie drinken, dan kunnen we verkennen wat ik voor jou kan betekenen.

Studies en opleidingen

Contact

Heb je een vraag of wil je een gratis telefonisch oriëntatiegesprek?

Bel Yvonne: 06-48 46 76 36 

Mail Yvonne: yvonne@keyzercoaching.nl

Bel Clement: 06-22 71 65 55

Mail Clement: clement@keyzercoaching.nl

KeyzerCoachingGoogleReviews

Ben erg tevreden over Keyzer Coaching. Heb met Clement een grote steun gevonden in een voor mij moeilijke tijd. Een zeer positief gevoel aan overgehouden. Jan